“Internet är en färgglad soptunna”

Home - Internethistoria - “Internet är en färgglad soptunna”

“Internet är en färgglad soptunna”. Uttalandet kommer från en av cheferna på Telia som just då storsatsar på utgivning av CD-rom. Även ministern Ines Uusmann är tveksam och spekulerar i om Internet bara är en fluga. Många är skeptiska till det nya.

Men inte Michael Ländin och Helene Fredholm. De är nyblivna tvåbarnsföräldrar och bestämmer sig för att starta ett “internetföretag” fastän de knappast vet vad det innebär. De vet bara att det här kommer att bli stort. Större än någon annan tror och de kommer, om de är snabba, att bli bland de första att dra nytta av det nya Internet i Sverige.

Efter 1995 att ha fått nej på mängder av namnförslag hos dåvarande Patent- och registreringsverket får de slutligen ja på namnet FL-Internetföretaget HB i maj 1996. Efter några år byter de namn till det kortare FL-Net AB.Share:

Leave A Comment