Nå 400 000 nya kunder

Home - marknadsföring - Nå 400 000 nya kunder

E-postmarknadsföring är ett effektivt sätt att nå ut till en stor publik och är billigt i jämförelse med andra former av marknadsföring. Det är också en personlig kanal som låter mottagaren få en direkt koppling till en enskild privatperson, företaget eller organisationen. Många kunder når man idag också på mobilen, vilket är en betydligt privatare och mer nära kanal än t.ex. tidningsannonser, TV-reklam eller billboards.

Följande är några forskningsbaserade fakta som stöder användningen av e-postmarknadsföring:

 1. Personlig anpassning: Enligt en undersökning från Litmus anser 90% av konsumenterna att personligt anpassade e-postmeddelanden är effektivare än standardmeddelanden.
 2. Hög konverteringsgrad: En studie från HubSpotvisade att e-postmarknadsföring har en hög konverteringsgrad på 6,5%, vilket är högre än sökannonsering, sociala medier och visningsannonser.
 3. Automatisering är nyckeln: En undersökning från Campaign Monitor visade att företag som använder automatiserad e-postmarknadsföring kan generera upp till sex gånger högre transaktionsintäkter jämfört med de som inte gör det.
 4. Mobile-first: Enligt en studie från Litmus öppnas 42% av alla e-postmeddelanden på mobila enheter, vilket betonar vikten av att optimera e-postinnehåll för mobilvisning.
 5. Hög öppenhet: Enligt en studie från Campaign Monitor, har e-postmarknadsföring en öppnningsgrad på över 20%, vilket är högre än andra digitala kanaler som exempelvis sociala medier.
 6. Bra ROI: En annan studie från Epsilon visade att för varje dollar som investeras i e-postmarknadsföring, får företag genomsnittligt en return on investment (ROI) på över 122%.
 7. Målinriktad: E-postmarknadsföring låter dig rikta din marknadsföring till en specifik målgrupp baserat på deras preferenser, beteenden och historik.
 8. Enkel spårbarhet: E-postmarknadsföring har en lätt mätbar effekt genom att du kan spåra öppningar, klick och konverteringar.

Vill du också e-postannonsera? Klicka här!

Källor:

 1. Litmus (2021). “2021 State of Email, Fall Edition.”
 2. HubSpot (2021). “Not Another State of Marketing Report.”
 3. Campaign Monitor (2021). “The Ultimate Guide to Email Automation.”
 4. Litmus (2021). “2021 State of Email, Fall Edition.”
 5. Campaign Monitor (2019). “Email Marketing Statistics Overview.”
 6. Epsilon (2019). “Email Marketing Performance Benchmark Study.”

Share: