Nu kan alla bli delägare i Sveriges nya webbhotell

Home - Uncategorized - Nu kan alla bli delägare i Sveriges nya webbhotell

FL-Net AB har drivit webbhotelltjänster sedan 1998. Nu har hela verksamheten automatiserats delvis med hjälp av företagsstöd från Region Kalmar och byter också namn till “Sverige.nu”. Samtidigt öppnar man upp för att hela Sverige ska kunna bli delägare i ett nytt bolag med hjälp av en slags crowdfunding.

Domän och webbhostingmarknaden i Sverige är en mångmiljardmarknad som domineras av ett antal företag. Flera av dem har huvudkontor i Danmark, Norge eller USA. Samtidigt finns det kanske bortåt 1000 svenska webbhotell och småföretag som kämpar med små marginaler och ibland inga marginaler alls. För varje år ser framtidsutsikterna för dessa allt sämre ut. Detta trots att det finns nästan 2 miljoner .SE och .NU-domäner i Sverige.

Detta läge vill vi nu förändra och göra alla dessa och tiotusentals andra domänägare till delägare i ett helt nytt webbhotell: Sverige.nu – Det enda webbhotell du äger själv. Tillsammans blir vi starka! Vi tror att alla dessa småföretag och privatpersoner har en enorm potential och tillsammans kan skapa och utveckla Sveriges största webbhotell. 

Crowdfundingen går till på följande sätt: För varje domän eller tjänst någon köper på Sverige.nu avsätts 10% som en avsättning. Detta är en form av crowdfunding och senast 2024 bildas ett nytt bolag med det kapitalet där andelar byts mot aktier. Det går även att göra extra insättningar för att få fler andelar. 

Målet är att få ihop 12 MSEK som ska sättas in det nya aktiebolaget. Andelarna/Aktierna utgör totalt 49% av det nya bolaget (Ex 1000 SEK ger c:a 1 aktie om det finns 25000 aktier i det nya bolaget.). Aktierna ger rätt till utdelning eller kan stiga i värde vid t.ex. en framtida börsintroduktion. Bildas inget bolag återbetalas pengarna. Planen är att lansera Sverige.nu den 1 september.

Besök Sverige nu här se.Sverige.nu

Share: