Mailskolan Del 2 – Välj din målgrupp och skicka flera gånger

Home - marknadsföring - Mailskolan Del 2 – Välj din målgrupp och skicka flera gånger
Checking my email

Mail är det mest kraftfulla redskap du kan använda. Det är billigt, snabbt och enkelt att sköta. Har du ingen egen lista, starta en. Samla ihop dina kunder och skicka dem ett erbjudande då och då. Det kommer att löna sig. Vill du att vi hjälper dig att skicka till dina kunder? Eller vill du skicka genom vår lista Mailbox.se med över 700 000 prenumeranter? Kontakta oss idag!

Skicka större volymer
Att skicka till stora grupper utan urskiljning kan vara bra. Bra är dock om du åtminstone riktar dig mot business eller konsument. Då kan du “tratta ner” (sales funnel på engelska) dina läsare, klick och besökare till konverterade kunder. Får du ett bra pris är detta definivt att rekommendera. 

Skicka till avgränsade målgrupper
Att avgränsa sin målgrupp kan också vara bra. Det gör att du kan begränsa och rikta ditt budskap för att öka konverteringsgraden. Detta kan dock medföra en högre styckkostnad då segmentering kostar. 

Skicka varje månad och minst 5 gånger
Att bara skicka en gång är som att fiska och bara kasta ut sitt bete en gång. Man ska ha med sig att de flesta läser den här typen av mail var femte gång. Det gör att det är 80% chans varje gång att de INTE läser ditt utskick. Därför bör du skicka minst en gång per månad mot målgruppen du valt och gör det minst 5 gånger. 

Tid för utskick?
Den statistik vi samlat på oss de här 20 åren tyder på att tisdag-torsdag är bäst dagar för att få hög öppningsfrekvens. För avslut kan dock fredag-söndag också vara bra dag. För utskick måndagar rekommenderar vi efter lunch. 

Läs Mailskolan Del 1 – Så syns du i inkorgen

Share: