Vill du bli som Dell?

Home - Internethistoria - Vill du bli som Dell?
trader analyzing stock trading graph phone app

1990 var datortillverkaren Dell en obetydlig, liten spelare på datormarknaden. Det var lågkonjunktur och dåtidens stora jättar som IBM, Digital och Tandy, drog ner på sina marknadsföringsinvesteringar med 25-40 procent. Dell bestämde sig för att nyttja lågkonjunkturen för att växa och ökade i stället sin marknadsbudget för med hela 345 %.

Tack vare ökad närvaro på en betydligt billigare annonsmarknad, i kombination med Dells tilltalande erbjudande om lägre priser
genom direktförsäljning, lyckades företaget bokstavligen explodera i marknadsandelar och tillväxt.

Redan året därpå hamnade Dell för första gången på Fortune 500-listan, och år 1993 var bolaget bland de fem största datortillverkarna i världen. Dell lyckades alltså utnyttja lågkonjunkturen för att växa, helt enkelt genom att köpa relativt sett billiga marknadsandelar.

Under lågkonjunkturen 1981–1982 analyserade McGraw-Hill Research Laboratories 600 business-to-business-företag, deras försäljningstillväxt och marknadsföringsinsatser. Undersökningen är förmodligen en av de mest ambitiösa och heltäckande någonsin vad gäller marknadsföringens effekter för business-to-business-företag i lågkonjunktur.

Resultatet visar att de företag som bibehöll eller intensifierade sina insatser under de sämre åren faktiskt fortsatte att växa – inte bara under lågkonjunkturen utan också de tre därpå följande åren. Vid utgången av 1985 hade försäljningsintäkterna för de satsande företagen ökat med 256 procent jämfört med de företag som dragit in på marknadsföringen.

Vill du bli som Dell?
Boka ett New Dealpaket på https://page.ad.nu/new-deal/

Källa: Micco.se

Share: